ktel-trikala.gr - Preloader

Ιστορία

ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ

Το ΚΤΕΛ Τρικάλων είναι, ειδικά για όσους γεννήθηκαν σε κάποιο ορεινό ή ημιορεινό χωριό συνδεδεμένο με τις μετακινήσεις των παιδικών – μαθητικών μας χρόνων …..… για όλους σχεδόν τους Τρικαλινούς αποτέλεσε κάποτε το μόνο μέσο μετακίνησης για τον “έξω κόσμο”, για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα.

Το 1952, σύμφωνα με τον τότε νόμο περί συγκοινωνιών, όλοι οι ιδιοκτήτες λεωφορείων, ενώθηκαν σε κατά τόπους οργανισμούς και αποτέλεσαν την πρώτη μορφή οργανωμένης συγκοινωνίας ανά νομό, τα ΚΤΕΛ.
Το ΚΤΕΛ Τρικάλων προήλθε από την ανανέωση 67 ιδιοκτητών, που έως τότε εκτελούσαν μεμονωμένες διαδρομές ο καθ’ ένας. Τα διάσπαρτα πολλά πρακτορεία ενώθηκαν σε ένα. Τα πρώτα λεωφορεία ήταν κυρίως  MERCEDES, FORD, JAIMS, LAILAND, OSTIN, BENTFORD, 24 και 32 θέσεων.   Το 1959 κατασκευάσθηκε ο Σταθμός Λεωφορείων στο κέντρο της πόλης. Με την προσθήκη λεωφορείων άγονων έως τότε γραμμών ο στόλος του έφτασε τα 103 υπεραστικά λεωφορεία.

ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ
ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ

 Πέρασε από τότε μισός αιώνας!

Το 2003 μετατράπηκε από Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Τρικάλων σε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΚΤΕΛ Τρικάλων Ανώνυμη Μεταφορική, Τουριστική και Εμπορική Εταιρεία.

Από το Δεκέμβριο του 2008 ο κεντρικός σταθμός του ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε. στεγάζεται σε ένα σύγχρονο συγκρότημα στην Περιφερειακή οδό Λάρισας – Καρδίτσας στο δημοτικό διαμέρισμα Ριζαριό. Ο σταθμός αποτελεί τμήμα συνολικού συγκροτήματος 6.000 τ.μ., ιδιοκτησίας της ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε., που περιλαμβάνει επίσης, εμπορικό – ψυχαγωγικό κέντρο, ξενοδοχείο και συνεδριακό χώρο, parking Ι.Χ. αυτοκινήτων.
Από τον κεντρικό σταθμό, συντονίζεται και εκτελείται η κίνηση όλων των δρομολογίων, αναχωρήσεις και αφίξεις. Το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται από το προσωπικό του σταθμού για την έκδοση εισιτηρίων, παροχή πληροφοριών, κρατήσεις θέσεων.

ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ
ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ

Σήμερα

Η ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε. διαθέτει στόλο 103 υπεραστικών λεωφορείων, επίσης διαθέτει 5 τουριστικά λεωφορεία για τις ανάγκες του τουριστικού της γραφείου. Το 90% του στόλου αποτελείται από σύγχρονα υπερυψωμένα λεωφορεία με A\C. Ο στόλος συνεχώς ανανεώνεται με νέα λεωφορεία. Οι κυριότεροι τύποι λεωφορείων είναι: MERCEDES, MAN, NEOPLAN, SETRA, BOVA.

Οι υπηρεσίες έκδοσης και κρατήσεων εισιτηρίων είναι πλήρως μηχανογραφημένες. Η ενημέρωση του επιβατικού κοινού γίνεται με πολλούς τρόπους. Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου καθώς και με ενημερωτικά έντυπα δρομολογίων που εκδίδονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ
ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ

Επίσης το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τα δρομολόγια και να εκδώσει ηλεκτρονικά το εισιτήριο του μέσω της ιστοσελίδας www.ktel-trikala.gr και να επικοινωνήσει με το ΚΤΕΛ Τρικάλων στο e-mail: info@ktel-trikala.gr

Η ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε. για την εξυπηρέτηση του κοινού, διατηρεί γραφείο στο κέντρο της πόλης και κατά τόπους πρακτορεία στις κωμοπόλεις του νομού.

Στρατηγική - Στόχος

ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ

Η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της και η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων αποτελούν βασικούς στόχους της ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε. .

Τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα για την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών κυρίως μέσω της αντικατάστασης του στόλου με καινούρια σύγχρονα λεωφορεία και την δημιουργία σύγχρονου σταθμού εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και γενικότερα σύγχρονων εγκαταστάσεων της εταιρείας.  Επιπλέον γίνεται συνεχή προσπάθεια για καλύτερη οργάνωση και διαχείριση της επιβατικής μεταφοράς, εκπαίδευσης του προσωπικού του, χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας.

Η επιχείρηση ανέπτυξε σημαντικά την δραστηριότητα της στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών μέσω του τουριστικού της γραφείου. Παράλληλα προωθεί επέκταση του έργου του σε νέες δραστηριότητες (νέες γραμμές, τουριστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού κ.λ.π.).

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επένδυση κατασκευής παράλληλα με τον νέο σταθμό ενός διευρυμένου συγκροτήματος το οποίο λειτουργεί ως σύγχρονο πολυλειτουργικό κέντρο χωροθετημένο στις παρυφές της πόλης και το οποίο εξυπηρετεί όχι μόνο λειτουργίες μεταφοράς επιβατών αλλά και λειτουργίες αναψυχής, εμπορίου και πολιτισμού (εμπορικά καταστήματα, καταστήματα αναψυχής, παρκινγκ ΙΧ, ξενοδοχείο, συνεδριακό χώρο).

Το ΚΤΕΛ Τρικάλων επενδύει στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του μέσα από σημαντικές επενδύσεις γιατί :

Η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες θα πρέπει να  βελτιώνεται συνεχώς- Καθημερινά η επιχείρηση δίνει εξετάσεις για να διατηρήσει και να βελτιώσει την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού, των χιλιάδων πελατών του που το εμπιστεύονται για πάνω από 60 χρόνια.

ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ
Μετάβαση στο περιεχόμενο