ktel-trikala.gr - Preloader

Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας με απόλυτη επιτυχία η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ).

Η Γενική Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι αυτοκινητιστών υπεραστικών λεωφορείων καθώς και οι διοικήσεις των 62 υπεραστικών ΚΤΕΛ όλης της χώρας, διεξήχθη στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Gallery Art Hotel στο συγκρότημα του υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων .

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην υπουργός κ. Σκρέκας Κων/νος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κων/νος, ο πρώην βουλευτής κ. Βλαχογιάννης Ηλίας, οι Αντιπεριφερειάρχες Τρικάλων κ. Μιχαλάκης Χρήστος και Μαγνησίας κ. Κολινδρίνη Δωροθέα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου Δημήτριος, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης κ. Νάσης, ο διοικητής της ΣΜΥ κ. Λιάκος, ο αστυνομικός διευθυντής Τρικάλων κ. Γραβάνης, οι διοικητές της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής κ.κ. Τσιώλης και Παπαπολύκαρπος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Τρικάλων κ. Μπαλατσούκας, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων αυτοκινητιστών της πόλης.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με εισήγηση του προέδρου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων κ. Τζατζάκη Βασιλείου ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συνέδρους και ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την διοίκηση της ομοσπονδίας για την διεξαγωγή του συνεδρίου στα Τρίκαλα, μίλησε για το υπεραστικό ΚΤΕΛ του νομού μας αναφερόμενος στις σημαντικές επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην ανανέωση του στόλου και στην δημιουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων (συγκρότημα σταθμού, αμαξοστάσιο) καθώς και στον τομέα της χρήσης νέων τεχνολογιών (οργάνωση, διαχείριση στόλου, πληροφόρηση του επιβατικού κοινού).
Ο κ. Τζατζάκης είπε ότι «Σήμερα είμαστε σίγουροι ότι όλες αυτές οι επενδύσεις έχουν αναγνωριστεί, στηριχθεί και επιβραβευθεί από το επιβατικό κοινό το οποίο εμπιστεύεται και χρησιμοποιεί το υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων».
Στην συνέχεια ο κ. Τζατζάκης αναφέρθηκε γενικότερα στον κλάδο των υπεραστικών συγκοινωνιών λέγοντας ότι «Τα υπεραστικά λεωφορεία είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν στη χώρα μας την πρωτοκαθεδρία στην μετακίνηση των πολιτών» και ότι «..με βάση την γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τα ΚΤΕΛ τα καταφέρνουν αρκετά καλά. Συνεχίζουν το έργο τους προσφέροντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών σε χαμηλό κόστος.» . Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης προσπάθειας από τα ΚΤΕΛ καθώς και την σημασία της ενότητας του κλάδου στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του και στον σχεδιασμό της μελλοντικής του πορείας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΥΣ κ. Φάτσιος Σοφοκλής, παίρνοντας στην συνέχεια τον λόγο, ξεκίνησε λέγοντας ότι η διεξαγωγή της πιο σημαντικής εκδήλωσης του κλάδου γίνεται στα Τρίκαλα τιμώντας έτσι την Περιφέρεια αλλά και αναγνωρίζοντας τους ανθρώπους και τα στελέχη ενός ΚΤΕΛ που ανεδείχθη σε συγκοινωνιακή επιχείρηση πρότυπο.
O πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στα 63 χρόνια της ιστορίας του κλάδου λέγοντας ότι « ..τα ΚΤΕΛ προσέφεραν και προσφέρουν άρτια συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση σε ενδονομαρχιακό και διανομαρχιακό επίπεδο στη χώρα μας, συμβάλλοντας σημαντικά τόσο από εθνικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής άποψης όσο και από οικονομικής». Είπε επίσης ότι «Χάρη στο πάθος, το μεράκι και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων τους, τα ΚΤΕΛ κατορθώνουν όχι μόνο να επιτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους και να επιβιώνουν αλλά και να αναπτύσσονται. Πρωτεύων ζήτημα για εμάς εξακολουθεί να αποτελεί η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον επιβάτη».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιτυχημένη λειτουργία του μοντέλου των ΚΤΕΛ που εξυπηρετούν το 80% των μετακινουμένων επιβατών με Μ.Μ.Μ. στη χώρα, αλλά και στην προσπάθεια ανατροπής αυτού του επιτυχημένου μοντέλου από την προηγούμενη κυβέρνηση. Είπε ότι « Η ομοσπονδία μας διεκδικεί την κατάργηση της Ρυθμιστικής Αρχής επιβατικών μεταφορών, που έως σήμερα δεν έχει λειτουργήσει, και την άσκηση των αρμοδιοτήτων ως προς τις επιβατικές μεταφορές από το Υπουργείο και τις Περιφέρειες της χώρας», ζήτησε δε προς τούτο την στήριξη κάθε αρμόδιου φορέα. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και βουλευτή Τρικάλων κ. Σκρέκα για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του κλάδου κατά την διάρκεια της υπουργίας του.

Το συνέδριο συνεχίστηκε με χαιρετισμό των επισήμων προσκεκλημένων. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Τρίκκης & Σταγών, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, ο δήμαρχος Καλαμπάκας, ο πρώην βουλευτής και νομάρχης κ. Βλαχογιάννης, ο βουλευτής κ. Σκρέκας. Όλοι τους εξήραν την προσφορά των υπεραστικών ΚΤΕΛ και το κοινωνικό έργο που επιτελούν καθώς και την συνεισφορά τους στην οικονομική ζωή του τόπου.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός τόνισε την άριστη συνεργασία της περιφέρειας με τα ΚΤΕΛ, την εμπιστοσύνη που υπάρχει ως προς την εκτέλεση του έργου τους τόσο της μεταφοράς των επιβατών όσο και της μεταφοράς των μαθητών και δεσμεύθηκε για την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους ως πρόεδρος της ΕΝΑΕ.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων καλωσόρισε τους συνέδρους στα όμορφα Τρίκαλα πατρίδα του Ασκληπιού αλλά και του Τσιτσάνη. Είπε ότι τα ΚΤΕΛ εκσυγχρονίζονται συνεχώς και ευθύνη της πολιτείας είναι η βελτίωση των οδικών δικτύων αναφερόμενος ειδικότερα στην κατασκευή του άξονα Κεντρικής Ελλάδος Ε65. Τόνισε επίσης την ανάγκη στενής συνεργασίας Δήμων και ΚΤΕΛ.
Ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην υπουργός ανάπτυξης κ. Σκρέκας είπε ότι τα ΚΤΕΛ αποτελούν υποδειγματικές επιχειρήσεις με σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό έργο και αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας η στήριξη τους. Ο ίδιος δε ως υπουργός είχε άριστη συνεργασία με την διοίκηση της ομοσπονδίας προσπαθώντας να επιλύσει προβλήματα του κλάδου.

Μετά τις αρχικές εισηγήσεις και τους χαιρετισμούς των επισήμων οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συνεχίστηκαν με την ομόφωνη έγκριση του απολογισμού και προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας. Ακολούθησε, ως το πέρας αυτής, διεξοδική συζήτηση και ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Φάτσιο Σοφοκλή επί όλων των θεμάτων που απασχόλησαν και απασχολούν τον κλάδο καθώς και τις ενέργειες που έγιναν και γίνονται από την Ομοσπονδία για την επίλυση τους.
Το πέρας του συνεδρίου άφησε όλους ικανοποιημένους για την επιτυχία του.

Οι σύνεδροι πέραν της άρτιας ενημέρωσης για τα επαγγελματικά και κλαδικά τους ζητήματα και την ευκαιρία να συναντηθούν με συναδέλφους τους από όλη τη χώρα είδαν επίσης την πόλη μας και γνώρισαν την τρικαλινή φιλοξενία.
Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων η διοίκηση και οι μέτοχοι του, έχοντας την ευθύνη διοργάνωσης του συνεδρίου, είχαν την χαρά να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν τους συναδέλφους τους από ολόκληρη την χώρα. Σημειώνεται ότι η διοίκηση της ΚΤΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε. προς τιμήν της Ομοσπονδίας και των συνέδρων παρέθεσε δείπνο την Παρασκευή το βράδυ με συνοδεία παραδοσιακής και λαϊκής ορχήστρας καθώς και χορευτικού συγκροτήματος.

φωτογραφίες από το Συνέδριο & από το δείπνο

Μετάβαση στο περιεχόμενο